Over Fons

Dr. Fons Meijer (1994) is historicus. Momenteel is hij verbonden aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO), waar hij werkt als programma- en beleidsmedewerker bij het domein SGW.

Binnen het NWO-Vici onderzoeksproject ‘Dealing with Disasters in the Netherlands: The Shaping of Local and National Identities, 1421-1890’ deed hij aan de Radboud Universiteit van 2018 t/m 2022 onderzoek naar de relatie tussen natievorming en rampen in Nederland in de negentiende eeuw. Dit heeft geresulteerd in het proefschrift Verbonden door rampspoed. Rampen en natievorming in negentiende-eeuws Nederland, dat hij op 28 juni 2022 met succes heeft verdedigd. Het proefschrift is tevens als handelseditie verschenen bij Uitgeverij Verloren.

Hij is lid van de MDNL-werkgroep De Moderne Tijd, en neemt ook zitting in de redactie van het tijdschrift De Moderne Tijd. Voorts bespreekt hij regelmatig boeken voor onder meer Tijdschrift voor Geschiedenis, De Moderne Tijd en Jaarboek Parlementaire Geschiedenis.

 Fotograaf: Suzan Zanders

Contact

E-mail
fons-meijer-1994 [at] hotmail.com