Interview ‘Bas op bezoek’

Door het eindeloze thuiswerken missen velen het contact met collega’s: de korte gesprekken in de lift en de toevallige ontmoetingen bij de koffieautomaat en de kantine. Dit gold ook voor de decaan van de Faculteit der Letteren van mijn eigen universiteit. Om hier iets aan te doen nam ze het initiatief voor de interviewreeks ‘Bas op Bezoek’. Tijdens korte gesprekken gaat student Bas van de Ven (Griekse en Latijnse Taal en Cultuur) in gesprek met faculteitsgenoten, over de actualiteiten en hun persoonlijke leven.

In de meest recente aflevering was het aan mij de eer om door Bas geïnterviewd te worden. Hij vroeg mij onder meer naar mijn onderzoek en hoe ik het als ‘ramponderzoeker’ vind om nu zelf onderdeel te zijn van een soort rampscenario. Het is een leuk en afwisselend gesprek geworden, waarin we onder andere kwamen te spreken over het koningshuis, werken in de wetenschap en mijn lockdownhobby’s. Luister het hieronder terug!

Bas op Bezoek – aflevering Fons Meijer